Шевченківський тиждень відбувся в школі

Благословен той день і час,

Коли прослалась килимами

Земля, яку сходив Тарас…

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним . Тарас Григорович Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює душі, закликає бути чесним та милосердним, щиро любити свій народ, свою Україну.

Щороку на початку березня в Гайворонській ЗШ І-ІІІ ступенів №3

відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем. Цей навчальний рік не став виключенням. Протягом 06.03 – 10.03 проведено ряд заходів, спрямованих вшануванню пам’яті національного генія, народного поета України Т.Г.Шевченка.

Учителі-словесники Потапчук Г. В.,Хлівнюк Г. П. проводили тематичні уроки, бесіди, інформаційні хвилинки «Незабутній Шевченко»,літературні читання «Вінок Кобзареві!», перегляд документальних фільмів «Невідомий Шевченко», «Відомі особистості», літературно-історичні вікторини «Шляхами Т.Г.Шевченка» тощо.

9 березня учні зібралися на святкову лінійку «Не вмре повік ім’я твоє, Тарасе». Увазі присутніх були представленні декламування віршів поета. Також учні згадали про важкий життєвий та творчий шлях Шевченка та про його величезний внесок в розвиток української культури. Цього ж дня в шкільній бібліотеці відбувся захід , присвячений вшануванню пам’яті Великого Кобзаря. Бібліотекар Ворнік Н. О. ознайомила дітей з виставкою – музеєм «Шевченко – провісник долі України», після чого запропонувала прийняти участь у конкурсі читців «З любов’ю до України» .

Учасники заходів Шевченківського тижня доводили, що, звертаючись до Кобзаря, вони мудрішають, духовно зростають, бо Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незламності духу, справжності, патріотизму й щирої любові до України. Шануючи сьогодні Кобзаря як символ українства, вклоняємось йому за те, що він своєю творчістю, своєю любов’ю до України врятував націю від виродження. Сьогоднішня Україна постала завдяки шевченківському незламному духу, його думкам і українському слову

Свою Україну любіть,

Любіть її…

Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть!»

Найкращим пам’ятником Великому Кобзареві буде будівництво

нової, вільної, очищеної кров’ю боротьби, України!

/Files/images/SDC10621.JPG/Files/images/SDC10624.JPG/Files/images/SDC10627.JPG/Files/images/SDC10627.JPG/Files/images/SDC10640.JPG/Files/images/SDC10645.JPG/Files/images/SDC10653.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 282

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.